Har även investerat i nya kökshanddukar! T...

img_1033 (MMS)

Har även investerat i nya kökshanddukar! Tyckte de passade min finskabastuköksvrå! :)


Borde gå åt rätt håll, orkade t.o.m tänka ...

img_6059 (MMS)

Borde gå åt rätt håll, orkade t.o.m tänka på inredning idag, har bytt gardin i hallen. Blev supernöjd, dock skar det sig utifrån eftersom vi har gult hus. Suck! Hur noga ska man vara?! Imorgon ska jag återgå till arbete, hoppas att jag orkar!


Seg, seg, seg..

Då var det måndag igen, och jag har varit hemma idag från jobbet och är även imorgon. Har varit totalt slut, kände igår att jag inte skulle orka. Doktorn ringde i fredags om proverna, de såg inte helt bra ut, sköldkörtelprovet, HB-värdet, urinstickan, sänkan och något med blodkropparna var inte bra. Så fick ta nya prover idag, sänka, urinsticka och HB. Idag visade sänkan att jag har en kraftig inflammation någonstans, så doktorn frågade om jag inte har ont någonstans. Jodå, i foten, högra foten, mellan lilltån och hälen. Så hon trodde att den höga sänkan berodde på det, men hon vågade inte behandla det utan det skulle få läka ut av sig själv. Men sköldkörtelprovet var hon fundersam på, hon ville inte behandla det ännu, så jag ska tillbaka om två veckor för en ny kontroll och nya prover, om proverna såg likadana ut eller var sämre då så skulle hon sätta in en behandling mot sköldkörteln. Urinstickan idag hade sett bra ut och jag hade ingen vitaminbrist eller blodbrist, järnbrist hade jag, men det låg kvar på samma som hos barnmorskan, så skulle knapra på med mina piller. Hon sa att jag är inte helt frisk, men inte allvarligt sjuk just nu heller, så hon ville avvakta eftersom jag är gravid. Och det är väl bra! Jag skulle känna efter själv vad jag orkar och inte orkar och försöka anpassa mig därefter. Börjar ju jobba 50 % nästa vecka, så ska prova på det tills jag ska träffa läkaren igen så skulle vi diskutera läget då. Ringde även barnmorskan och bad henne titta på proverna för att se vad hon tyckte, och hon bedömde att det i dagsläget inte finns risk för skador hos barnet iaf, och det är ju skönt, tack och lov! Hon skulle rådfråga med deras läkare också, för att se vad hon tyckte om provsvaren. Jag har under helgen upplevt att jag varit känslig för blodsockerfall, har känt mig svag till och från och hon tyckte jag skulle småäta mer för att hålla blodsockret jämnt, hon trodde att sköldkörteln kunde göra att jag upplevde blodsockerfallen mer nu. Så ja, summan av kardemumman: jag kanske ska sluta vara så förbannat envis och inse att jag inte orkar allting kanske. Lära mig att börja lyssna på kroppen när den säger: tack, tack nu räcker det! Så, får väl ta lärdom av detta nu. För så här vill jag inte må iallafall, den saken är klar. Har sovit middag i fem timmar idag, så slut är jag.

Jaha, Stockholmshelgen är över. Det var helmysigt att komma iväg med familjen, göra lite annat, även om det sög musten ur mig! ;) Änglah tyckte det var kul att vara på hockey, hon var jätteduktig där. Sen gick vi på stan lite och i Kistagalleri, men var inte riktigt på shoppinghumör, så det rann liksom ur sanden lite. Jag är nöjd med helgen iallafall. Och det är nog Jim och Änglah också, shoppa det hinns en annan gång i livet.. ;)

Ne, tack för mig!

Änglah sitter och tittar ut på grävskopan ...

img_9593 (MMS)

Änglah sitter och tittar ut på grävskopan och grejer. Vi har nyss ätit hotellfrukost, det satt som en smäck! Nu väntar lite fix och sen tar vi tunneln in till stan och kikar lite, sen tar vi oss an AIK-Linköping! Ha en bra dag!


Äntligen!

Ja, idag fick jag ta proverna, tack och bock. Så nu är det bara invänta svaren, som jag egentligen inte tror visar mer än lågt HB-värde, men men.. får väl se. Den fantastiska läkaren skulle ringa imorgon efter kl 16. Så, den som lever får se! Idag hängde jag, likt en gammal dam, på låset till lab kl. 7.30, fick en nummerlapp och var klar kl. 8.15, (de öppnar provtagningen kl 8), så.. det tog inte så sabla lång tid som det mumlades om igår. Men, hade jag kommit kl 7.45 hade jag fått vänta läääääänge.. Men, men.. nu är proverna ur världen iallafall. Men de tog sex rör med blod, så man kände sig lite skakig efteråt, tror inte jag blev människa igen förrän fram emot eftermiddagen. Så släppte det värsta, nu är jag bara trött, som vanligt.

Lugnet har lagt sig över Mariavägen, Änglah har jag lagt och Jim är på hockey. Jag ska lägga mig i soffan och invänta fredag som innebär semesterdag och tripp till Stockholm! Väääldigt välbehövligt, ska bli riktigt skönt faktiskt. Ska snart ta och värma en vetekudde och lägga på ryggen, fick låna svärmors då jag inte hittar min egen just nu. Kan man skylla på att den försvunnit i flytten, som ägde rum för över två år sen?! :) Ja, ja, en dyker väl upp.. när jag minst behöver den.

Hittade ett super, superfint fleecefodrat regnset från Didriksons till Änglah idag. Gick lös på 799 kr, men det är det värt:

didriksons_boardman_kids_set_offwhite_zigzag
från: www.ministyle.se

Att jackan har vit botten är smällar jag får ta sen, men kunde inte motstå den! Sen är setet perfekt att ha vår och höst, Änglah har alltid haft ett sånt set och jag är mer än nöjd med det, så dumt att ändra sig då.

Jaha, vad ska det mer babblas om, ingenting troligtvis. Så jag tackar för mig!

Vem driver med mig??!

Dagens historia hos vår fantastiska familjeläkarmottagning slår nog alla rekord. Var ilsk som ett bi när jag gick därifrån. Fick ju en tid för läkarundersökning och provtagning förra veckan, so far so good. Idag gick jag dit, fick träffa en kvinnlig doktor. Som först frågar: vad gör du här? Jag börjar förklara att barnmorskan vill göra en blodstatus eftersom mitt HB sjunker hela tiden trots alla doser med järn. Varpå andra frågan: vem bestämmer att du har dåligt HB? Öö, jaa.. enligt prov hos barnmorskan så sjunker det. Doktorn tittar på mig, jaha.. men det finns ingenting här. NEJ, DET ÄR JU DÄRFÖR JAG ÄR HÄR! DU ska ta proverna.. Varpå hon svarar: Jaha... Ja, ja, tillslut fattade hon och beställde en massa prover som jag skulle få göra hos lab. Japp, sen sa hon: Jag hör av mig när svaren kommit. Och jag undrade när det skulle vara? Hade jag tur, så på fredag, mindre tur nästa vecka.. Men vad fan tänkte jag, kan jag få veta HB-värdet iaf idag, (då jag i min vildaste fantasi trodde det eftersom barnmorskan kan berätta det en minut senare.), då kom dagens bästa: Doktorn tar upp en hög med papper och säger: alla dessa ska jag hinna med, utan att bli sen och bla bla bla.. nästan så jag fick ursäkta att jag var där och tog upp hennes tid! Jag blev så ställd så jag sa ingenting, fick boka en telefontid på fredag eftermiddag för ev. provsvar. Förbannad gick jag tvärs över korridorren till lab. Då kom nästa fantastiska kalldusch: vi kan inte ta några prover. Och varför inte, undrade jag. Ja, är du fastande?! VAAA?! Nej, det är jag inte.. ne, du måste fasta i tio timmar, så du får komma imorgon igen, men kom gärna på e.m, det kan vara lugnare då. Då fick jag vansinnesutbrott, eftersom ingen, ingen, ingen har talat om för mig att jag ska vara fastande i tio timmar och jag sa att jag kommer på morgonen och inte på någon jävla eftermiddag eftersom jag vägrar att fasta från kväll till em. Jag är trött som det är, så jag tänker fan inte fasta en hel dag. Hon ursäkta sig lite fint och sa att jag kunde komma på morgon, även om jag kanske får vänta ett tag. Så jag var väldigt imponerad när jag gick därifrån. Vad svarar man på det, TACK, eller??! Fan, alltså.. jävla cykelverkstad! Så ja, jag är inte ett dugg klokare och som denna historia börjat så lär jag inte bli det heller. Så, fortsättning följer imorgon bitti, ska snabbt som ögat lämna Änglah på förskolan och så ska jag hänga i låset på lab. Sen när det är klart så ska jag snabbt som ögat skynda mig till jobbet och hoppas på att jag hinner till fruktstunden, eller iaf lunchen.

Sitter utanför doctors office och väntar, ...

img_5705 (MMS)

Sitter utanför doctors office och väntar, väntar och väntar.. Ingen som direkt har bråttom på detta bygge. Ska bli intressant att höra vad en blodstatus kan upplysa mig om! Så ja, jag väntar väl ett tag till...


Han imponerar mig min älskade sambo!

img_5301 (MMS)

Han imponerar mig min älskade sambo!


God morgon och glad alla hjärtansdag! Ängl...

img_5530 (MMS)

God morgon och glad alla hjärtansdag! Änglah hade gjort ett superfint hjärta till oss. Ta hand om nära och kära idag. Nu ska vi ta oss an ännu en arbetsdag!


Dagens tips!

Måste ju ge er ett tips: snart är ju fettisdagen här. Jag provade faktiskt att göra muffinssemlor, då jag inte är så förtjust i själva semlebullen. Och de var faktiskt jättegoda! Så, om ni vill baka semlor till fettisdagen men inte orkar vänta på jäsning eller av andra anledningar, så prova dessa. Superenkla att göra och riktigt goda!

Muffinssemlor, 10 st
Jag använde mig av Leilas grundrecept på cupcakes med kardemumma som smaksättning;
Grundrecept
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
En halv citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Stött kardemumma som smaksättning.

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, kardemumma, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Fyllning:
200 g mandelmassa
inkråmet från muffinsen
lite mjölk
2 dl vispgrädde
florsocker att pudra locket med
Gör 10 muffins enligt grundreceptet. 
Skär av locken och lägg åt sidan. 
Tag försiktigt ut inkråmet med en liten gaffel. 
Blanda inkråmet med riven mandelmassa och mjölk. 
Börja med några matskedar, tills konsistensen  är tillräckligt lös. 
Fyll muffinsen med fyllningen. 
Vispa grädden hårt och spritsa på muffinen.
Lägg på locket och pudra med florsocker.




Vanlig?

Eller muffinssemla?


Eller en kuddsemla från Bombadill till barnen?!

 


Inspiration..

...eftersom vi faktiskt ska till Sthlm ihelgen så förväntar jag mig att storstan har ett stort utbytt av lyktor. Jag är på jakt efter en lykta till trappen och övriga delar av huset. Är ju fullkomligt förälskad i alla huslyktor som finns... har ett x antal samt huslampor som pryder våra fönster. Kan man få för mycket av de?! :)

   
Ett runt hus är jag sugen på nu, eller i lite andra varianter. Tror jag är ute efter zink denna gång, har två vita sedan tidigare och två i zink.. vi får se vad det blir!


Sen är jag sugen på att hitta en fin bur av något slag att ha blommor eller annat tingeltangel i på vårt matbord.

Vår soffa skulle behöva sig en uppdatering när det gäller kuddar och färger, men vet inte riktigt vilken färg jag vill ha, något ljus, pastelligt, beiget typ.. åt det hållet. Vi har ju en svart soffa och vita väggar, så egentligen kan man väl kasta in vilken färg som helst, men jag vill inte ha något skrikigt. Utan mer mjukt, eller hur man ska förklara sig. Skulle vilja hitta rätt turkos och gammelrosa och mixa det med vita gardiner och vita plädar. Men, den som lever får se.. en vacker dag kanske jag springer på något sånt!

Har en liten dröm om att jag snart ska få koncentration och ork att sätta mig och sy lite, men den verkar ju inte dyka upp nästkommande vecka, så kanske får vänta med det tills jag blir pensionär, hehe.. Jag vet inte riktigt vad jag ska sy heller, men något hittar man väl alltid på!

Nej, nu får det vara slutsvamlat!

God morgon! Morgonbestyr på Mariavägen, Än...

img_4775 (MMS)

God morgon! Morgonbestyr på Mariavägen, Änglah ser på Pippi och jag gör mig klar för en arbetsdag. Slutar kl 17 idag och då är det gympadags för Änglah direkt. Så dagen rullar på i vanlig ordning, snabbt som ögat vill säga! Ha en bra dag!


Söndag, igen...

...veckorna går så fort så man hinner inte riktigt med alla gånger känns det som. Denna helg har varit en riktigt slapphelg, har inte gjort så mycket vettigt egentligen. Städat lite här, plockat lite där.. varit på 50-årskalas och schlagertittning. Idag var vi i Kärrbo en sväng och åkte fyrhjuling och Änglah lekte med kusin Ville. Så, ja.. inte många knop. Men det är det jag orkar med just nu. Gick in i vecka 30 igår och är så otroligt orkeslös hela tiden. Hoppas det blir bättre när jag börjar jobba 50 %, kanske orkar vara mer mamma och sambo och inte bara ett lakan som vill samla kraft för att orka jobba en hel vecka igen. Ska till läkaren på onsdag för att undersöka varför mitt blodvärde sjunker hela tiden trots att jag trycker i mig järntillskott som om det vore smågodis, men har inga större förhoppningar om att de hittar något, får väl glatt gilla läget och överleva 10-12 veckor till. Men, men.. man ska inte gnälla, det är ju självförvålat att vilja ha fler barn, hahaha..

Ser framemot veckan som kommer, på fredag ska vi till Sthlm för en helg, bo gött, äta gött, gå på hockey och bara vara.. och så SHOPPING! Riktigt, riktigt efterlängtat må jag säga... Vi ska testa på det nya hotellet i Kista, ett glashöghus. Spännade! Vi orkade inte bo mitt i smeten när vi ska ha med Änglah, så Kista duger åt oss denna gång.

På tal om bebis tidigare så köpte vi igår ett babyskydd till bilen, vi har letat efter en begagnad, men inte riktigt vågat köpa en på Blocket eller dylikt bara eftersom vi säkert vill veta när den är köpt och så att den inte är krockad. Vi tänkte köpa en ny från en bilhandlare i stan, men vi trodde att stolen + bas skulle kosta 1600 kr, men så var det inte.. utan 1600 kr för skyddet och 1000 kr för basen, och då gav vi upp det. Men så häromdagen såg jag att en kille från Skinnsberg sålde deras ett år gamla babyskydd för 800 kr. Klappat och klart, så nu stor den här hemma redo att användas. Så nu är allting klart inför nedkomst, eftersom vi har allting kvar efter att vi fick Änglah. Så, vi är redo! Dock kan den ju stanna inne ett tag till.. ;)

Ne, nu väntar Sporten och så Wallander, och så lite rallysammandrag på det, sen blir det tack och godnatt!
                                                         

Brio babyskydd, vi har den som är på bilden


Scandic Victoria Tower


Idag åker vi fyrhjuling i det fina vädret!...

img_6033 (MMS)

Idag åker vi fyrhjuling i det fina vädret! Änglah fick en egen fyrhjuling för drygt två veckor sen. Det är något som hon verkligen älskar, hon vill åka varje dag.


Faktiskt bäst ikväll, David Lindgren och M...

img_0397 (MMS)

Faktiskt bäst ikväll, David Lindgren och Muntergöken. Är ganska impad hittills, fyra bra bidrag vidare, det är sällan det varit så.. Så nu kanske det blir fyra spån som går vidare. Men, men.. Nu väntar soffläge framför inspelning av Gladiatorerna!


Det går minsann inte...

...att hålla sig undan från att blogga. Har lyckats i ett år, men nu kliar det i fingrarna igen! Så här är jag igen.

Får se vad jag kommer lyckas blogga om denna gång, men vill tro att det blir fler inlägg då jag kopplat mobilen till bloggen. Så det kan bli mer spontant än tidigare!

Nu ska jag iallafall dricka kaffe och se på Vinterstudion, en perfekt start på en lördag som både innehåller 50-årskalas och schlager!

På återseende, Nadja

RSS 2.0